14246V

Recenzja: Project CARS (PS4)

Encyklopedia: Project CARS (8.0/10)

Podoba ci się tekst?
Podziel się nim!

Maj 2015 jest bardzo trudnym okresem dla osób, mających podobne zainteresowania do moich. W bardzo krótkim odstępie czasu pojawiają się na rynku dwie, na pozór zupełnie różne gry. Jest Wiedźmin. Jest Project CARS. Co je łączy? Możliwość spędzenia z nimi chorej ilości godzin i zaniedbania obowiązków oraz życia społecznego. Żadna z tych gier nie jest idealna, ale w swojej niedoskonałości obie pozycje są bardzo dobre. Jak żyć? Co wybrać? No cóż, matematycznie odpowiedź prosta - Wiedźmin ma tylko jednego konia. 

Wybaczcie suchara, musiałem. Ale tak, porównanie ze wstępu ma sens. Jeśli jesteś fanem motoryzacji i gier, czeka Cię ciężki wybór. Większość “normalnie” funkcjonujących ludzi, nawet już nie patrząc na dochód, czasowo będzie sobie w stanie pozwolić na jedną z tych dwóch gier. Bo zarówno Wiedźmin, jak i Project CARS to zobowiązanie na wiele, wiele godzin. 

Bez owijania w bawełnę. Project CARS jest cholernie wciągającą pozycją - tutaj nie ma dwóch zdań. Wygłodniali fani gier wyścigowych w końcu dostali coś, czego nie możemy zakwalifikować w ramy serii Need for Speed czy Drivecluba - dostajemy potworka z bardzo, ale to bardzo mocnym symulacyjnym zacięciem. W końcu! 

W DriveClub gram praktycznie bez przerwy od momentu premiery. Po trochu, bo po trochu, ale gra wciąż sprawia mi przyjemność. A teraz wszystko wskazuje na to, że Project CARS zmieni ten stan rzeczy. Przyznam szczerze - zdziadziałem. Mocno przyzwyczaiłem się do zręcznościowego modelu jazdy w produkcji studia Evolution, tak też zaczynając zabawę z produkcją Slightly Mad Studios, uderzyłem w ścianę - dosłownie i w przenośni. Już od pierwszego przejechanego metra czujemy, że żartów nie ma. Model jazdy jest w pełni symulacyjny i nie wybacza błędów. Tutaj każde najmniejszy element ma znaczenie, a tych jest sporo. W zależności od pojazdu, dostroić możemy praktycznie wszystko - od ciśnienia w oponach, do zaawansowanych ustawień aerodynamiki, zawieszenia czy skrzyni biegów. Ba, w części zadań stawianych nam w trakcie kariery, kombinacje z ustawieniami samochodu będą praktycznie konieczne.

Na szczęście, wszystko jest dosyć jasno objaśnione, więc bez obaw - chwilka lektury i Mirek Handlarz Samochodów przy nas wymięka. Idąc dalej, kluczowe znaczenie ma dogrzanie opon i hamulców - bez tego nawet najlepiej dostrojony pojazd będzie zachowywał się jak kiepska baletnica. Model jazdy, będący sercem każdej gry samochodowej, jest wymagający, ale zarazem przyjemnie wymagający. Osoby, które szukają zręcznościowego podejścia, nie mają tu czego szukać, to nie jest gra dla nich. To gra dla osób, które uwielbiają urywać setne części sekundy na kolejnych okrążeniach kwalifikacyjnych i walczyć zderzak w zderzak podczas wieczorów spędzanych na wyścigach online ze znajomymi.

No i tak - można na padzie, tylko po co? Project CARS aż prosi się o podłączenie kierownicy. A w przypadku PS4, jak wiadomo, dostępność kierownic jest problematyczna. Jeśli ktoś z Was się waha, czy warto dla tej pozycji podjąć decyzję o zakupie takowej, to bez dwóch zdań - warto. Ustawienia force feedback możemy regulować, jak nam się żywnie podoba, a sama kalibracja jest bezproblemowa - tylko siadać i jeździć. Gwarantuję, że inwestycja szybko przerodzi się w nieziemską frajdę.  Te wszystkie elementy są oczywistością dla osób, które miały wcześniej okazję grać w serię Gran Turismo czy różnego rodzaju simy na PC - ale, będę to podkreślał na każdym kroku - jest to pierwsza tego typu produkcja, która pojawiła się na PlayStation 4! 

Kolejnym elementem, bez którego gra nazywała by się tylko "Project", są oczywiście samochody (kiepski suchar #2). Tutaj niestety rewelacji nie ma. Pojazdy są zróżnicowane, natomiast ich liczba jest średnio zadowalająca. Tak też w grze znajdziemy klasyki, jak Ford Escort RS1600, BMW 1M Coupe, Mercedes 300 SEL 6.8 AMG, maszyny wyścigowe serii GT spod znaku Mercedesa czy Aston Martina. Mamy też bolidy wyścigowe na wzór nowoczesnych oraz starych pojazdów F1 oraz gokarty. Dla każdego coś miłego. Osobiście, co nawet mnie trochę zadziwiło, najlepiej bawiłem się w serii GT5 za kierownicą Ginetty. Jest to samochód, który ma niespełna 100 koni mechanicznych, ale jest bardzo lekki i świetnie trzyma się drogi. Ta kombinacja zapewniła mi długie godziny świetnej zabawy. Podobnie było w przypadku Caterhama czy Renault Megane Cup. Warto tu wspomnieć, że wszystkie pojazdy są dostępne od razu - start kariery możemy rozpocząć od najwyższych serii, bez potrzeby wspinania się po szczeblach kariery. Nie uświadczymy tu żadnej wirtualnej waluty, nie będziemy zdobywać doświadczenia i nie ulepszymy pojazdu. I to jest ciekawe podejście. 

Na szczęście - mamy gdzie te pojazdy wykorzystać. Tras jest pod dostatkiem, a większość dla fanów sportów samochodowych to istne klasyki - Spa Francorchamps, Silverstone, Brands Hatch, Laguna Seca, Monaco, nie wspominając już o legendzie - Nurburgring. Tory są wykonane bardzo dokładnie, ściganie się po tych klasykach to sama przyjemność. Oczywiście nie zabrakło też torów fikcyjnych - szczególnie do gustu przypadła mi długa trasa California Highway, która wygląda świetnie, szczególnie przy przyśpieszonej kompresji czasu. Bajka. 

A teraz zmieńmy trochę temat. Jak pewnie wiecie, Project CARS rozpoczęło swoją karierę jako projekt finansowany przez ludzi. Jakby nie było, rozwinięcie nazwy gry to Community Assisted Racing Simulator. Produkcja początkowo miała się pojawić na PS3 i Xbox 360, ale na szczęście ten projekt został porzucony. Premiera się opóźniała no i finalnie, zamiast w listopadzie 2014, grę oglądamy dopiero od kilku dni. To i tak nie pozwoliło twórcom na wypuszczenie całkowicie gotowego produktu. Gra pełna jest większych i mniejszych błędów, a interfejs zasiany jest niedostępnymi opcjami, opisanymi jako “Wkrótce dostępne”.

Idąc dalej - 60 FPS-ów? Gdzieś, kiedyś ktoś coś, ale chyba nie w Project CARS. Może trochę przesadzam, bo przez większość czasu jest na prawdę płynnie, ale często miałem wrażenie, że gra spadała nawet poniżej akceptowalnej przeze mnie granicy 30 klatek i zaczynała po prostu przycinać - a tego w grze wyścigowej nie chcemy. Działo się tak głównie w trakcie deszczowej pogody i w dużym zamieszaniu na trasie, ale to czyni spadki wydajności jeszcze bardziej irytującymi. Produkcja studia SMS jest oferuje za to… możliwość dostosowania opcji graficznych. Tak, ustawienia grafiki na PS4, takie czasy. Niestety, mało one dają - płynność praktycznie się nie zmienia, a spadki pojawiają się równie często.

Błędy. Gra ma ewidentne problemy z detekcją kolizji między pojazdami. Przenikające się tekstury to najmniejszy problem. Jednej z serii wyścigowych przez błędy praktycznie nie byłem w stanie ukończyć. Konkretnie chodzi o wyścigi klasyków - nie dość, że samochody same w sobie są piekielnie trudne w opanowaniu, gra stwierdziła, że najmniejszy kontakt z przeciwnikiem będzie owocował efektownym skokiem nad torem, z ładnym backflipem, ewentualnie zatrzymaniem się w miejscu przy prędkości,powiedzmy, 170 km/h. W miejscu. Na torze Brands Hatch z kolei trafiłem na niewidzialną dziurę w teksturach, która przy prędkości maksymalnej połykała samochód, niszcząc go doszczętnie. Co ciekawe, większość tych błędów przytrafiała się właśnie w tej jednej serii. Podejrzewam, że większość tego typu bugów zostanie usuniętych wraz z nadchodzącymi dodatkami i patchami, natomiast, co tu dużo mówić, tego typu wpadki są domeną studia Milestone, a nie SMS. Nie przystoi, po prostu nie przystoi. 

Inną sprawą, są przechwałki twórców, co do jakości tej produkcji. Wszyscy zapewne pamiętacie te dziesiątki galerii i zwiastunów, które wyglądały wręcz niesamowicie i co chwilę zbieraliśmy szczękę z podłogi. No właśnie, zwiastuny. Nie zrozumcie mnie źle - Project CARS źle nie wygląda, natomiast nijak ma się to do marketingowych obiecanek (Wiedźmin raz kolejny?). Świetnie prezentuje się zmienny cykl dnia i nocy oraz dynamiczna pogoda. Jak trafimy na deszcz, zachmurzenie i mgłę jednocześnie to dopiero robi się trudno, powodzenia (a pamiętajcie, że wtedy najprawdopodobniej spadnie też liczba klatek, żeby nie było za prosto)!

Dalej - ząbki, wszędzie ząbki. Shimmering, doczytywanie tekstur, przenikające tekstury - tego tutaj pełno. Ale warto pamiętać - aspekty graficzne w tego typu produkcjach schodzą na dalszy plan, gdyż po prostu często nie ma kiedy na nie zwracać uwagi. Trzeba za..suwać, urywać czas, zdobywać punkty w mistrzostwach, a nie sprawdzać, czy każde źdźbło trawy porusza się osobno czy też nie. Są również zniszczenia, a właściwie to “zniszczenia” i owszem, czasami kółko odleci, zdarzy się mechaniczna usterka, ale wizualnie jest to po prostu kosmetyka - pogięta blacha, pęknięty zderzak, stłuczona szyba - to wszystko, czego można oczekiwać, a szkoda. 

Pozostaje jeszcze kwestia dźwięku - jest dobrze. Pojazdy, które mają niski “bulgot” w rzeczywistości, takim też się charakteryzują w grze. Maszyny, które, aby wydobyć z siebie ostatki mocy muszą kręcić się do czerwonego pola obrotomierza, również mają satysfakcjonujący, wysoki dźwięk. Słyszymy cierpienie opon, jeśli wejdziemy w zakręt ze zbyt dużą werwą, stukanie tarki pod zawieszeniem na zakrętach, pisk niedogrzanych hamulców - wszystko na swoim miejscu. Dźwięki dynamicznie zmieniają się w zależności od otoczenia oraz położenia kamery - największe wrażenie robi jazda w tunelach w widoku z oczu kierowcy - wtedy wszystko jest przytłumione przez wirtualny kask. Aczkolwiek i tutaj Slightly Mad dopuściło błędy - zdarzało się, że dźwięk silnika zupełnie zanikał albo w zupełnie losowych momentach gry się przycinał. To kolejny element, który w produkcji tego kalibru absolutnie nie powinien mieć miejsca!

Jest też multiplayer. I multi to jest całkiem zacne - synchronizacja między pojazdami jest wzorowa, nie uświadczyłem żadnych problemów w trakcie rozgrywki online jak wyrzucanie z lobby, lagi, problemy z połączeniem - tu należą się gratulacje. Inna sprawa, że kultura kierowców w wyścigach online jest zazwyczaj zerowa. Na szczęście Project CARS to gra, którą będziemy się delektować ze znajomymi - przynajmniej tak moim zdaniem być powinno. Już tworzą się społeczności (chociażby grupy na facebooku), które zrzeszają osoby, chcące kulturalnej walki fair play na torze - i o to chodzi!

Project CARS zdecydowanie nie jest grą dla każdego - jeśli liczycie na motywujący tryb kariery, wyzwania na każdym kroku i zróżnicowane trasy - wracajcie do Driveclub. Tutaj dostaniecie żmudne pokonywanie kolejnych kółek i zbijanie setnych części sekundy z okrążeń. Ale jakie to cholernie satysfakcjonujące  i (mimo wszystko) ładnie podane! Szkoda, że dalej mam wrażenie grania w Early Access, w taki trochę nieskończony produkt. Błędy te pozostawiają lekki niesmak w pozycji, która jest w gruncie rzeczy bardzo solidna i fani motoryzacji bez wątpienia spędzą w niej dziesiątki, jeśli nie setki godzin.

W recenzji korzystaliśmy z kierownicy Thrustmaster T300RS dostarczonej nam przez firmę Veracomp - polskiego dystrybutora sprzętu firmy Thrustmaster.

Jakub Wojtkowiak
Project CARS jest grą bardzo dobrą - nie rewolucyjną, ale solidną. Z pewnością fani motoryzacji spędzą z nią długie godziny. Albo inaczej - spędzą z nią tyle czasu, ile będzie trzeba czekać na Gran Turismo 7.
  • Spadająca płynność gry
  • Problemy z detekcją kolizji
  • Inne mniejsze i większe bugi, które nie powinny się pojawić w produkcji tego kalibru
  • Świetny model jazdy,
  • Dobrze odwzorowane trasy
  • Efekty pogodowe oraz tryb dzień - noc
  • Solidne multi
  • W końcu symulator na PS4!

Komentarze (88) Skomentuj

Goku SSJ 7 [77.161.97.***] dodano: 15.05.2015, 13:54
,,Na torze Brands Hatch z kolei trafiłem na niewidzialną dziurę w teksturach, która przy prędkości maksymalnej połykała samochód, niszcząc go doszczętnie.''- powrot do przyszlosci ..hehe....
arkos PS4 [89.174.72.***] dodano: 15.05.2015, 14:43
Recenzja dobra, ocena dobra, Wiesiek ma jednego konia i z tym się nie zgodzę;-), ogólnie ja sobie tą grę daruje, powodów jest pare
Poziom: 24
pbr557 dodano: 15.05.2015, 15:02
Mam Jeszcze jedna uwagę.Gdzie się podział pit crew? Pit crew będzie dostępny z aktualizacją?
Poziom: 21
Saymon22PL dodano: 15.05.2015, 13:46
Ta gra to mistrzostwo świata!
Poziom: 39
voic3d do Saymon22PL dodano: 15.05.2015, 15:27
Zleci trochę z ceny to sobie sprawie i sam ocenię.
spy [85.219.151.***] dodano: 15.05.2015, 15:49
Na padzie bez problemu mozna grac tylko troszke trzeba pogrzebac w ustawieniach , gra wciaga to prawda i chce sie wiecej grac , ale wszystko psuja te bledy ktorych z dnia na dzien wylapuje coraz wiecej , z racji tego ze lubie ogladac powtorki z wyscigow to tutaj ciezko sie skupic na ogladaniu pozniewaz co jakis czas mamy albo nachodzace sie obiekty na siebie albo skaczace auta do tylu :/ Czekam na poprawki i mam nadzieje ze takie wyjda .
Poziom: 45
Kck1ola dodano: 15.05.2015, 17:20
Recenzja dobra mnie model jazdy odpowiada czym trudniej tym lepiej,drażni mnie niemiłosiernie najechanie i inny samochód i cuda jakie wyczynia nasz pojazd,zrąbali to może poprawią na razie gram tylko karierę i jeszcze remont w domu i W3 jak to pogodzić? Edytowano 1 raz. Ostatnio: 15.05.2015, 17:21
mickey83 [95.50.187.***] dodano: 15.05.2015, 14:28
Czy się podoba czy nie to oczywiście rzecz gustu, jeśli mówimy o drive clubie , nfs czy na przykład test drive unlimited 2 ale od "symulatora" wymagam symulacji a nie tylko frajdy....uwierz mi że prosty dirt 1 na ps3 oprócz frajdy daje też dużo doświadczenia i szkoli w jeździe rajdowej. Każdy z moich znajomych ścigających się w KJS i GSMP spędził setki godzin przy dircie i GT5 i to nie dla fanu a dla poprawy techniki. Przykładowo znajomy miesiąc ogrywał Nurburgring (w Asseto Corsa jest on przeniesony Laserowo) aby w wyścigu znać kazdy zakamarek toru a nie mial możliwości wykonania testów life. Wrócił z wyścigu na 3 miejscu trenując wyłacznie w grze !! Gran Tourismo Academy też o czymś świadczy ( chłopaki wykręcające najlepsze czasy w grze , wsiadaja do aut GT3 i radzą sobie świetnie. Z project cars może i zabawy będzie dużo , może grafika swietna , ale nie nauczysz sie NIC. A dla mnie to kompletnie przekreśla gre jako "symulator" a argument że jest jedyny i najlepszy na ps4 i dla tego jest symulatorem jest żadny....
Poziom: 22
JakubW do mickey83 dodano: 15.05.2015, 14:53
Akurat w GT Academy sam brałem udział, dostałem się też do finału narodowego w roku 2012, więc to nie jest tak, że jestem graczem niedzielnym - żeby nie było. Nie musisz mnie przekonywać do faktu, że Asseto ma bardziej wiarygodny model jazdy, ale ja będę obstawał przy swoim - co nie zmienia faktu, że twój punkt widzenia rozumiem :)
Poziom: 21
Kaamil do mickey83 dodano: 15.05.2015, 18:13
Co ty bredzisz o symulatorach. Żadna z tych gier, czy to na pc czy konsole nie jest symulatorem, to są przede wszystkim GRY. Symulatory to niestety nie na kieszeń przeciętnego gracza. Pozwolić sobie mogą na nie np teamy F1. Prawdziwy samochód czuje się całym ciałem, a nie tylko oczami i dłońmi. W PC w porównaniu z GT dużo lepiej IMO oddawane są warunki panujące na torze, (nierówności, tarki) i różnice w poszczególnych pojazdach. Natomiast ilość ustawień zwłaszcza FF może doprowadzić do frustracji, proponuje popróbować bo ilość/jakość zmian jakich można dokonać jest tego warta. Każdy samochód wymaga innych ustawień FF, w necie pojawia się już coraz więcej informacji na ten temat i warto poszukać. Podsumowując/chwaląc się i co mi z 1000 kółek na Nurburgringu jeśli po przejechaniu kilku kilometrów rzeczywistość ma się nijak do czasu poświęconego na "symulatorach". Jedynej rzeczy jakiej można się nauczyć to ewentualne poznanie kształtu toru i reakcji na różne zachowania samochodu. Ale na 100% żadna z gier nie nauczy jak zostać profi kierowcą wyścigowym/rajdowym. Od tego jest prawdziwy samochód i prawdziwy tor. Także jeśli ktoś nie potrafi odróżnić gry od symulatora to lepiej niech się trzyma z daleka od PC. Natomiast jeśli ktoś szuka dobrej, stojącej na wysokim poziomie i wymagającej zabawy to PC jest dla niego. Peace.
Poziom: 18
kofii12345 dodano: 15.05.2015, 15:10
Czy ta gra ma split screen? Jak nie to co polecacie żebym mógł się z kumplem pościgać.
Poziom: 33
krzys-k_1 do kofii12345 dodano: 15.05.2015, 18:14
Split/Second - mega arcade'ówka :)
Poziom: 29
sidCorey dodano: 15.05.2015, 18:36
Jakoś nikt nie pisze o wkurzającej wadzie grafiki- pobocza przy szybkiej jeździe lub w zakrętach są nieczytelne. Powtórki to jakiś graficzny koszmar- widać dobrze tylko samochód aktualnie pokazywany w centrum ekranu- reszta to przesuwające się pudełka. Czekam z niecierpliwością na patch usuwający to "niedopatrzenie".
spy [85.219.151.***] do sidCorey dodano: 15.05.2015, 18:53
potwierdzam to wszystko co piszesz , a co do tej rozmywajacej sie grafice na poboczach wystepuje ona tylko na ps4 na xone tego nie ma .
Poziom: 29
sidCorey do spy dodano: 15.05.2015, 19:59
Dokładnie. Gdzieś zapodałem video z porównania obu wersji i bardzo wyraźnie to widać.
Poziom: 39
mravg dodano: 15.05.2015, 14:03
Drogi autorze

Cytat:


Są również zniszczenia, a właściwie to “zniszczenia” i owszem, czasami kółko odleci, zdarzy się mechaniczna usterka, ale wizualnie jest to po prostu kosmetyka - pogięta blacha, pęknięty zderzak, stłuczona szyba - to wszystko, czego można oczekiwać, a szkoda.

Czy mozesz opisac jakich oczekiwles zniszczen?
Bo absolutnie nie rozumiem tego zarzutu.
Zatarcie silnika, rozwalenie skrzyni biegow, wplyw poobijania auta na jazde, pekniete szyby, rysy przy przetarciach, odblokowana maska ktora jesli przyspieszasz i masz widok z kokpitu zaslania tobie szybe, czesciowo urwane zderzaki (czy to przednie, czy to tylne) ktore wplywaja na wlasciwosci jezdne - to wszystko jest! Wiec czego jeszcze bys oczekiwal?
To nie jest zaczepka pytam serio.
Poziom: 22
JakubW do mravg dodano: 15.05.2015, 14:21
Odpowiadając serio, żyję w utopijnym świecie i mam nadzieję, że kiedyś zobaczę grę, która mi zaoferuje pełny model zniszczeń. Albo chociażby taki z Dirta, a tu dupa.
Alfred [85.221.192.***] do mravg dodano: 15.05.2015, 17:12
Pewnie autor recenzji jechał na "amatorskim" poziomie, na którym aż tak łatwo nie psuje się bryki. Heheh ;)
Poziom: 30
TCWolf82 do JakubW dodano: 15.05.2015, 17:57
Zgadzam się z Tobą Jakub!
Zniszczenia na PS3 były fantastyczne w dwóch grach i od tamtej pory nic lepszego nie wymyślono w tym względzie. Wiele lat czekam, aż ktoś da mi do ręki wyścigi w których siła odśrodkowa podczas rotacji auta odrywa fragmenty karoserii, a harmonijki zwijają się odpowiednio w strefie zgniotu. W Których kierownica zostaje wbita w przedni fotel, a auto można złamać na pół.
I nie chodzi mi tu o armagedon! Nie oczekuję by każdy przejazd wyglądał jak wielka rozpierducha, ale chcę by potrafił wiarygodnie zobrazować wypadek gdy taka sytuacja zdarzy się na torze. Pięknymi samochodami żywię się od czasu GT4. Chcę więcej.
Poziom: 34
Miszczogrzmot do TCWolf82 dodano: 15.05.2015, 20:29

TCWolf82 napisał:

I nie chodzi mi tu o armagedon!


Tylko o Carmageddon ! ;p tam zniszczenia i model jazdy wyprzedzały swoje czasy.
Poziom: 22
JakubW do Alfred dodano: 15.05.2015, 21:16
No faktycznie, uzasadnione pretensje. We wszystkich grach wyścigowych jeżdżę tylko i wyłącznie bez asyst i na manualnej skrzyni biegów.
Poziom: 44
kain dodano: 16.05.2015, 07:51
Super recka, wszystko opisane jak trzeba
Slon [185.15.81.***] dodano: 15.05.2015, 13:58
Komentarz ukryty [Pokaż]
Poziom: 22
JakubW do Slon dodano: 15.05.2015, 14:20
W rFactora grałem 2 lata w lidze F1, inne symulatory też na bieżąco ogrywałem. Zdaję sobie sprawę, że są bardziej "hardkorowe" symulacje, natomiast na PS4 nie jesteśmy ich w stanie uświadczyć. Ot, tyle.
Slon [185.15.81.***] do JakubW dodano: 15.05.2015, 14:32
ok. PC może się podobać,,.
Grafa - ok
Trasy - powiedzmy ok
Samochody - no takie prawie ok

Ale to co tu jest najważniejsze czyli model jazdy - sieeee - jak już to kiedyś pisałem on jest jakby oskryptowany a nie obliczany, - to jest moje zdanie,.

dla niedzielnych graczy gra jest na TAK
dla "profesjonalistów" na NIE
areko86 [89.69.163.***] do Slon dodano: 16.05.2015, 08:55
Mam PC i faktycznie nie jest to zła gra jak już się człowiek do niej przyzwyczai - w GT od razu wiedziało się co i jak. Ale jest w niej sporo niedoróbek i zapowiada się, że nie wiele się zmieni bo producent już myśli o drugiej części za pieniądze graczy... Ogólnie jest mało aut, opcji ich konfiguracji, są sytuacje, że auta zachowują się nieprzewidywalnie i nie można ich opanować, a więc coś jest nie tak. Co mnie jeszcze drażni, chcę zakręcić bączka i co się okazuje, że albo sprzęgło mi się ślizga albo auto ma włączoną kontrolę trakcji pomimo iż w ustawieniach mam ją wyłączoną WTF?! Szczerze? Wolałbym zapłacić za GT6 na PS4 nawet w wersji z PS3 niż za obecny PC. Uważam, że twórcy PC mieli dobre chęci ale niestety, brakuje im doświadczenia w tej kwestii, chcieli przebić GT ale to niespełnione marzenia. PS. do graczy którzy jak twierdzą "mają objechane wszystkie symulatory" NFS i DC to NIE SYMULATORY!!!
Octavio [91.244.209.***] dodano: 15.05.2015, 14:34
Eeee... kolejna recenzja i zero informacji jak gra się na padzie czy choćby w porównaniu do np. takiego nikomu "nieznanego" Gran Turismo 6. Już wa marnej recenzji na Gry-online chociaż człowiek wspomniał "na stronie X pisali że gra na padzie jest słaba". Panowie tak się nie robi. Ba! nawet w jednej i drugiej recenzji podobnie mamy kolesi jarających się grą na kierownicy kiedy 99% graczy w tę grę będzie grało na padzie. Dziękuję za takie recenzje i nie ryzykując wolę poczekać aż ktoś mi pożyczy grę i sam przetestuję niż kupować cokolwiek po takich recenzjach.
Poziom: 56
Musiol do Octavio dodano: 15.05.2015, 14:40
Gdy pisaliśmy recki wyścigów ogrywanych na padzie - był płacz, że jak tak można, że wyścigi powinno się na kierownicy ogrywać.

Gdy postarałem się, by recka PCars była na kierownicy, o co apelowała zdecydowana większość - źle, bo nie ograliśmy gry na padzie. Wam, czytelnikom to się nigdy nie dogodzi.

Anyway, chcesz wiedzieć - zapytaj. Jakub gdy znajdzie chwilę - odpowie w komentarzu.
Poziom: 22
JakubW do Octavio dodano: 15.05.2015, 14:47
Na padzie da się grać. Problem pojawia się przy mocniejszych samochodach i manualnej skrzyni, ale to chyba wniosek, który nasuwa się sam. Ale np. serię Gokartową łatwiej ogarnąć na padzie niż kierownicy.

Tak czy inaczej, kierownica do recenzji była dostarczona przez dystrybutora - sam będę kończył grę na padzie.
Poziom: 30
TCWolf82 do Musiol dodano: 16.05.2015, 12:45
Hahahha... No śmieszna sytuacja rzeczywiście. :)
Chcesz lepiej, a wychodzi jak zawsze. :P
Będziecie musieli napisać jak się jeździ na obu jeśli jest taka możliwość. Edytowano 1 raz. Ostatnio: 16.05.2015, 12:45
Poziom: 26
qsior dodano: 15.05.2015, 14:00
Mam pytanie, a zarazem prośbę... czy ktoś w weekend byłby w stanie udostępnić Project Cars na godzinę i pościgać się trochę? Mam zamiar kupić tę grę, ale jednak wolałbym najpierw ją własnoręcznie wypróbować. Recenzja wydaje się być rzetelna i jestem o krok bliżej od zakupu. DC nie porwało mnie jakoś strasznie (arcade), ale jak się nie ma co się lubi...
Poziom: 14
dmilewski do qsior dodano: 16.05.2015, 14:31
dodaj mnie do znajomych, udostepnię ci do ogrania.
Poziom: 26
qsior do dmilewski dodano: 16.05.2015, 15:37
Dzięki wielkie za dobre chęci... poszło zaproszenie. jutro się odezwę, mam hs jak coś.
Poziom: 32
KonigatoR dodano: 15.05.2015, 17:35
2 tygodnie temu zostałem totalnie zjechany gdy w jednym newsie napisałem o tym że silnik graficzny w Project Cars jest bardzo niedorobiony,pełny błędów, że gra jest zle zoptymalizowana i szarpie animacja.

Teraz macie czarno na białym.

ps. W grach wyścigowych szarpiąca animacja? proszę was... nie ma nic bardziej w-kurFiającego!
spy [85.219.151.***] do KonigatoR dodano: 15.05.2015, 17:41
Chyba bialo na czarnym - no zalezy jaki kto ma motyw ustawiony na tej stornie ;)
Poziom: 32
KonigatoR do spy dodano: 15.05.2015, 17:49

spy napisał:

Chyba bialo na czarnym - no zalezy jaki kto ma motyw ustawiony na tej stornie ;)


- yhy :) nie ważne jakim kolorem < ważne by mój przekaz zrozumieli ci - którzy wiedzą do których bije. Edytowano 1 raz. Ostatnio: 15.05.2015, 17:49
spy [85.219.151.***] do KonigatoR dodano: 15.05.2015, 17:59
kolego ja wiem o co Tobie chodzi bo mnie tez to drazni w tej grze i tez na kilku innych forach o tym pisalem ze tak jest to nikt nie wierzyl , skocz sobie na to forum zobaczysz co tam sie dzieje http://forum(...)tation-4
Poziom: 28
golu78 do spy dodano: 16.05.2015, 19:50
To tu można zmieniać motyw?!? Jak?! Zawsze ubolewam, że mój ulubiony portal wygląda jak kondukt żałobny.
V
V
V


30 sekund później... Znalazłem :). Życie stało się weselsze! Edytowano 1 raz. Ostatnio: 16.05.2015, 19:53
Poziom: 57
Germanos dodano: 17.05.2015, 08:45
Uf, a już się bałem, że Project CARS rzeczywiście spełni wszystkie oczekiwania fanów wyścigów. Gdyby to była gra idealna, czyli (patrząc po recenzji) bez błędów technicznych, sypiącej się animacji i poszarpanych krawędziach to mógłbym się zastanowić nad kupnem. Pojawia się też kwestia kierownicy.
Jednak wyszło jak wyszło. Zostaje spokojnie przy Driveclub i czekam na GT. Może do tego czasu się coś rozwiąże w sprawie starych kierownic i PS4.
Aha, co do zniszczeń: jak dla mnie rzecz zbędna. Nigdy za nimi nie tęskniłem w produkcji Polyphony, a to co jest zaimplementowane w Driveclub w zupełności wystarczy.
Suchary w recenzji? Matt byłby dumny ;) Edytowano 2 razy. Ostatnio: 17.05.2015, 08:46
iuoi4uoiter [87.207.226.***] dodano: 17.05.2015, 09:41
Za co ta ocena 8 ?????
Magir [94.254.198.***] dodano: 16.05.2015, 22:28
Niestety zakupilem te gre pisze niestety bo jak dla mnie troszke podrasowna wersja Gran Turismo 6. Modele samochodow moze i sa troszke lepsze i model jazdy tez do przyjecia ale cala reszta to jest jakas zenada! Kibice "zamrozeni" na dodatek mozna policzyc z ilu pikseli sie skladaja, SI wyjezdzajace w trybie treningu z pitstopu rozbija mi auto nie mieszczac sie miedzy barierkami. Jesli chodzi o tory to jedynie troszke asfalt i drzewa poprawione w stosunku do GT6 bo cala reszta to praktycznie kopia GT6 no moze teoszke przegialem z ta kopia bo samochodow w PC jak na lekarstwo, tras tez o wiele mniej, trybu kariery nie ma, ulepszen samochodow tez nie ma ogolenie mozna tak wymieniac i wymieniac i tyle czekania po nic. Zaluje ze wydalem 219 zl na gre i 349 zl na Thrustmastera T100.
H [31.182.74.***] do Magir dodano: 17.05.2015, 10:29
Mam dokładnie tą samą kiere :)
Uwierz, że się jeszcze przyda... doczekamy się GT 7 i będzie pocisk!
A project cars przetestuję jak mocno stanieje, coraz więcej opinii słyszę jak twoja.
Na horyzoncie wiesiek więc kilka miesięcy upłynie nim sięgnę po PC :)
kwiatekPolska [46.77.124.***] dodano: 15.05.2015, 14:48
Wczoraj odpalilem. PC . gram na padzie każde auto inaczej się prowadzi sterowanie jest trudne ale do okiełznania. Gra wciąga na maxa . Warto !!! Ta Giera ma duszę. :)
macik4aka [193.106.100.***] do kwiatekPolska dodano: 17.05.2015, 15:06
Żałosna ilość samochodów, że o braku najważniejszych aut w historii, czy moim zdaniem najlepszych japońskich, których nie ma w ogóle, nawet nie wspomnę. Dla mnie ta gra nie ma żadnej duszy. Fajnie, że każde auto inaczej się prowadzi, ale czekam na GT7 - Bo to ta gra ma duszę ! :)
I-Kamaro-I [94.254.198.***] dodano: 18.05.2015, 09:23
Niestety brak wsparcia dla kierownic Logitecha dyskwalifikuje ten tytuł ... Szkoda... do póki nie obsłuży mojej cudownej g27 nie ma możliwości abym zakupił ten tytuł... Dodatkowo moi znajomi mają tak samo jak ja i taka aktualizacja na pewno zwiększyła by słupki sprzedaży tej pozycji... a tak... Forza GT6!!! Pozdrawiam...Kamaro RK_Team
Poziom: 22
sleectm dodano: 18.05.2015, 10:24
Kupiłem kiedyś PS One tylko dla Gran T, i tak z PS na PS aby jeździć w GT bądź Coliny i F1.
Mam Project C i jestem bardzo zadowolony.

Chore jest to, że jak ktoś chce przenieść premierę bo czuje że gra jest skończona w 90% to WY prawie wszyscy smarujecie jakie to gówniane studio że znowu premierę przenieśli. A jak nie przenoszą i dają grać w nie do końca dopracowany tytuł, to znowu wszyscy komentują że dziadowska gra i nie kupią.

Coś w tym narodzie jest nie tak... Wszystko zawsze źle i ciągle coś nie pasuje. Zachowujecie się jak pisowcy...

Tak czy siak. Nie oceniał bym gry bazując na błędach bo wyjdzie poprawka i znikną. Grafiki, dźwięku, modelu jazdy nie da się poprawką całkowicie zmienić, i to właśnie trzeba oceniać.

W GT 6 model jazdy jest oszukany. Dla przykładu hamując lewą nogą na pełnym gazie w zakręcie auto przednionapędowe nie zachowuje się tak jak by jechało na ręcznym. A tu tak jest i tak powinno być. Weź jakiekolwiek auto przednionapędowe, jedź na parking i zobacz (jak umiesz hamować lewą nogą) co się dzieje z samochodem. Albo np. w GT nie da się auta wyprowadzić z poślizgu nawet przy 50 km/h - czy tak jest w realu???

Moja ocena jeśli można jest taka:

Model jazdy 10/10
Grafika 9/10
Dzięki 9.5/10

Gra warta zakupu dla każdego kto lubi jeździć realistycznie. Polecam również fanom NFS czy DC bo może wtedy zobaczą jak się jeździ autem. Ale jak nie macie wytrwania i chęci nauki to nie polecam, bo tu na zamkniętym zegarze nie przejedziesz zakrętu 90 stopni.

Polecam i pozdrawiam.
mickey83 [95.50.187.***] dodano: 15.05.2015, 14:10
Ja niestety co do jednego kompletnie nie zgodzę się z autorem tekstu...Model jazdy w Project Cars dla mnie jest wręcz tragiczny..... Widać dobrze że ktoś chciał aby auto zachowywało się realnie jednak kompletnie im to nie wyszło. Wydaje mi się że wiem o czym mówię ponieważ jestem fanem symulacji i grałem chyba we wszystko co jest na rynku. Od Richard Burns rally , NFS , Coliny , dirty na RFactor i Asseto Corsa kończąc.... Jestem też kierowcą rajdowym (amatorskim podkreślam) i np w Dirty kiedy wychodziły grałem dzień i noc...jarałem się jak dziecko widać podobieństwa w zachowaniu auta w grze a mojej EVO 7...Asseto Corsa - Model prowadzenia auta na torze i drift to coś pięknego , RFactor 2 - kto zna chyba przedstawiać nie muszę. Natomiast Project Cars zawiódł mnie jak żadna ściganka od lat !! Miał być symulator a jest full zręcznościówka udająca symulacje. Na kierownicy (Thrustmaster t 500) jazda nie jest nawet podobna do odczuć z realnego toru.... Tak naprawde nie wiem czy drive club nie przyniósł mi dużo dużo więcej frajdy.Podsumowując GORĄCO NIE POLECAM !!
Slon [185.15.81.***] do mickey83 dodano: 15.05.2015, 14:13
masz 100% racji!!!
Poziom: 22
JakubW do mickey83 dodano: 15.05.2015, 14:18
Ograłem te same pozycje, o których piszesz a w Asseto Corsa grałem dosłownie wczoraj. Ale trzeba też brać pod uwagę, że Project CARS jest pierwszą tego typu grą na PS4, a wszystkie poprzednie trafiały na PC - gdzie scena moderska tam robi już swoje. A to, czy komuś się podoba model czy nie - jest po prostu indywidualnym podejściem. Mi po prostu Project CARS siadł, na kierownicy T300RS miałem mnóstwo frajdy
Poziom: 26
qsior do mickey83 dodano: 15.05.2015, 14:22
Toście mi chłopaki zabili klina jak 150, a zarazem utwierdzili, że dopóki nie stestuję to nie kupię... Nie wiem czy graliście np. w Grida? Mówię o jedynce, bo to była chyba jedna z lepszych ścigałek jakie dane mi było objeździć na konsoli. Na kompie w żadne ścigałki nie grałem.
Poziom: 22
JakubW do qsior dodano: 15.05.2015, 14:45
A widzisz, mi np. w Gridzie zupełnie nie siedział model jazdy.
arko86 [89.69.163.***] do mickey83 dodano: 15.05.2015, 19:01
NFS to symulator?! No to ciekawe... Faktycznie wiesz o czym piszesz...
Poziom: 14
dmilewski do mickey83 dodano: 18.05.2015, 11:27
Widać ile gdzie dwóch polaków tam trzy poglądy. Gram w gry wyścigowe od lat i od kilku tylko na kierownicy. Ograłem tytuły o których piszesz zarówno te arcade-owe jak i symulatory. Nie mogę sie z tobą zgodzić dlatego, że bawię się lepiej niż przy GT6 czy GT5 ogrywane na tej samej kierownicy. Mam CSR-a od Fanatec-a i uważam że "czucie" auta w poślizgu jest sporo bardziej realne niż w wymienionych grach. Umyślnie nie piszę o Dirt-ach bo to jest tak jakbyś porównywał rajdy z wyścigami. DC ogrywam, ale tylko na kanapie z kumplami przy piwie jak standardowy arcade i nie mówię wcale, że zabawy jest mniej. Jest ona po prostu inna.
FAN [185.24.202.***] dodano: 15.05.2015, 14:29
"Spadająca płynność gry " - to ja już dziękuję. GRA NIEDOROBIONA!!
LUCIN713 [81.219.21.***] do FAN dodano: 18.05.2015, 16:16
"Spadająca płynność gry" - powód dla którego kilka lat temu dałem sobie spokój z PC-towymi "wyścigami zbrojeń" i przesiadłem sie na PS3 a teraz PS4...

QRWA co to ma być, że grze spadają FPSy na konsoli ?!
Albo się grę dopracowuję do perfekcji, albo się jej nie wypuszcza !
Poziom: 23
tyr dodano: 15.05.2015, 13:36
Badzmy spokojni i czekajmy na patche. Gra jest warta świeczki nawet teraz z drobnymi niedociągnięciami ! No i takich wyścigów na ps4 jeszcze nie ma ;) Edytowano 1 raz. Ostatnio: 15.05.2015, 13:37
Poziom: 14
dudinek_did do tyr dodano: 15.05.2015, 13:56
Jak dla mnie spośród wszystkich gier wyścigowych w które grałem, Project Cars jest najlepsze i zostawia daleko w tyle GT. Ale zobaczymy co przyniesie GT7.
AseR [91.222.116.***] do dudinek_did dodano: 15.05.2015, 14:55
Proszę Cię - pograłem chwilę i fizyka jazdy nie dorasta tej z Gran Turismo do pięt.
Poziom: 23
tyr do AseR dodano: 15.05.2015, 15:25
Fizyka jazdy jest poprostu realna w project cars co juz potwierdzily wszytkie mozliwe portale że jest to najlepszy symulator jaki wyszedl pod tym wzgledem. A że sie roznicy od GT to oczywiste ProjectC to dojsc realistyczny symulator a GT to scigalka...
Poziom: 23
tyr do AseR dodano: 15.05.2015, 15:25
Fizyka jazdy jest poprostu realna w project cars co juz potwierdzily wszytkie mozliwe portale że jest to najlepszy symulator jaki wyszedl pod tym wzgledem. A że sie roznicy od GT to oczywiste ProjectC to dojsc realistyczny symulator a GT to scigalka...
AseR [91.222.116.***] do tyr dodano: 15.05.2015, 15:42
Pograłem na PC, na padzie od PS3 i gra mnie nie zaskoczyła niczym. Model jazdy nie przypadł mi do gustu, co drugie auto prowadzi się tak samo, w każdym aucie są tak mocne hamulce, że droga hamowania jest błyskawiczna i wchodzenie poślizgiem w każdy zakręt z włączoną kontrolą trakcji nie jest niczym normalnym. Jedyne co mnie w tej grze urzekło to model zniszczeń i popierdółki w kokpicie - tj. zmieniające się ciśnienie opon czy temperatura oleju.
areko86 [89.69.163.***] do tyr dodano: 17.05.2015, 20:28
Mnie nie interesuje co piszą portale, wystarczy mi to co widzę, a widzę że gra nie jest zła ale z całym szacunkiem dla niej GT wypada lepiej i nie muszę czekać do premiery GT7 wiem to już teraz na podstawie już istniejących cześci.
Poziom: 22
sleectm do AseR dodano: 18.05.2015, 11:10
W GT 6 model jazdy jest oszukany. Dla przykładu hamując lewą nogą na pełnym gazie w zakręcie auto przednionapędowe nie zachowuje się tak jak by jechało na ręcznym. A tu tak jest i tak powinno być. Weź jakiekolwiek auto przednionapędowe, jedź na parking i zobacz (jak umiesz hamować lewą nogą) co się dzieje z samochodem. Albo np. w GT nie da się auta wyprowadzić z poślizgu nawet przy 50 km/h - czy tak jest w realu???
areko86 [89.69.163.***] do sleectm dodano: 18.05.2015, 17:47
Ja nie miałem problemu by wyprowadzić auto w GT z poślizgu nawet przy większej prędkości - kwestia ćwiczeń. Za to w PC ewidentnie po przekroczeniu pewnej lini jazdy bokiem każde auto zachowuje się w ten sam sposób - obraca się dookoła i nie ma możliwości zrobienia czegokolwiek. Co do hamowania przednionapędowcem w GT wszystko zależy od prędkości, auta i jego ustawienia, tam każdy pojazd zachowuje się inaczej. A w PC? Nawet ręczny nie działa?! PC nie jest złą grą i spokojnie można ją zaliczyć do kategorii symulatorów bo ma solidne podstawy jeśli chodzi o model jazdy, ale do GT jeszcze jej daleko. I jedna i druga gra ma swoje wady, ale jak dla mnie na dzień dzisiejszy GT jest bezkonkurencyjne i będę czekał ile będzie trzeba na premierę bo wiem, że warto.
Poziom: 26
peter303 dodano: 15.05.2015, 13:55
Da się w miarę przyzwoicie grac na padzie, czy jest to istna meczarnia? Pomozcie...może lepiej poczekać na F1 2015? (zakup kierownicy nie wchodzi w gre, Driveclub posiadam, ale juz maksymalnie ograny...świetna gra zresztą ) Dzięki i pozdrawiam.
Poziom: 33
mikelsgrom do peter303 dodano: 15.05.2015, 13:57
Podbijam, bo nie mam zamiaru kupować kierownicy.
Poziom: 26
Zalurinho do peter303 dodano: 15.05.2015, 14:19
Da się. Jest trudniej niż w GT6 ale wszystko do opanowania.
Poziom: 22
JakubW do peter303 dodano: 15.05.2015, 14:20
Da się, początkowo ciężko się przyzwyczaić, ale da się spokojnie.
Poziom: 24
pbr557 do peter303 dodano: 15.05.2015, 14:58
Po dobrym ustawieniu pada można spokojnie sterować bez asyst, przeszkadza czasami nadmierna czułość przy szykanach. Jest niewielki skok gałki pada od kontry do kontry. Ogólnie najlepiej sterować z widoku z kokpitu z ustawieniem kamery na 110, więcej widać, można wyczuć ruch kierownicy. Idzie się przyzwyczaić jak do każdego modelu jazdy. Frajda jest niemiłosiernia z utrzymania auta na torze.
Poziom: 22
JakubW do pbr557 dodano: 15.05.2015, 15:01
Mi najbardziej przeszkadza brak możliwości płynnego hamowania, co brzy braku ABS trochę utrudnia sterowanie - ale da się przyzwyczaić.
Poziom: 24
pbr557 do JakubW dodano: 15.05.2015, 15:05
Nie mam z tym problemu, kłania się opcja ustawień hamulców samochodu;-)
Poziom: 22
JakubW do pbr557 dodano: 15.05.2015, 15:10
No jasne, wystarczy mapowanie zmienić, ciśnienie trochę w dół i wszystko się da ;)
Poziom: 24
pbr557 do JakubW dodano: 15.05.2015, 15:12
Mapowanie się przydaje jak ogarniasz heel to toe
Poziom: 22
JakubW do pbr557 dodano: 15.05.2015, 15:12
Na padzie powiem Ci, że średnio :D
Poziom: 24
pbr557 do JakubW dodano: 15.05.2015, 15:18
Odezwij się na psn, pbr557. Nie będę w temacie robił śmietnika.
Walu [213.158.197.***] do peter303 dodano: 22.05.2015, 19:52
Da się jak najbardziej, trzeba tylko odpowiednio dobrać ustawienia kontrolera, a spędziłem nad tym dobrych kilka godzin i przy ostatecznym ustawieniu jest miodzio. Wiadomo- kierownica najlepsza.

''project cars czulosc filtracji kontrolera'' ktoś pod tym hasłem w 1/2 wyniku w google w komentarzu podał całkiem niezlą konfiguracje ustawień.
Poziom: 8
gt500 dodano: 30.07.2015, 12:46
Witam.Tak sobie oglądam,czytam no i nieciekawi mnie ocena Project CARS które dostało marne 8,0.Gra wygląda realistycznie w ch..j,gra się fenomenalnie dobrze i w porównaniu do DriveClub to jest to WYŻSZA SZKOŁA JAZDY.Pomijając fakt że w DriveClub grałem może ze 2-3 godziny i gra poleciała na sprzedaż to jakim cudem :
DriveClub - 8,5
Project CARS - 8,0
???
Ja mam chyba zbyt słabą szkołę skończoną i pewnie dlatego nie rozumiem hehe.
pozdro
Poziom: 8
gt500 do gt500 dodano: 30.07.2015, 12:49
Gram na PS4 i nie wiem jakim cudem w ogóle DriveClub można porównywać do takiego arcydzieła jak Project CARS.Tak w ogóle to jestem starym wiernym fanem Gran Turismo no ale póki co na PS4 muszę jeszcze poczekać na GT7 hehe.
Poziom: 32
KaEVu dodano: 15.05.2015, 15:51
Ocena 8 za niezoptymalizowaną grę pełna błędów? Autora recki chyba trochę poniosło. Gra jest wyraźnie wydana w pośpiechu, a jedyne co ja ratuje to fakt, że nie ma innych gier tego typu na PS4.
Poziom: 8
gt500 do KaEVu dodano: 30.07.2015, 13:46
To zrób lepszą i zacznij sprzedawać.Życzę powodzenia hehe.
Poziom: 23
Gierap dodano: 16.05.2015, 00:04
Mi brakuje customizacji samochodów - zmian felg, ich szerokości, wielkości, rozmiaru opon. Pakietów aerodynamicznych, kolektorów dolotowych, wydechowych, ostrych wałków, uturbiania wolnossącychi masy innych rzeczy które wpływają na to jak samochód jeździ - a nie tylko ustawianie tego co dostaję w seryjnym, lub wyścigowym aucie...
Rascal [217.99.169.***] do Gierap dodano: 17.05.2015, 22:22
Kolego ale to jest gra wyścigowa z konkretnymi seriami i klasami (GT3, LMP1 ... itp.), w których obowiązuje odpowiednie przepisy co do budowy, mocy i innych aspektów auta. Dlatego nie ma w PC tuningu. Możesz bawić się ustawieniami auta żeby zdobyć jakąś przewagę nad przeciwnikami.
Poziom: 23
Gierap do Rascal dodano: 17.05.2015, 22:41
I taka koncepcja też mi pasuje, tylko w takim wypadku nie można robić 70!! samochodów, bo klas jest dużo i to fajne, ale cóż z tego jak samochodów w klasach jak na lekarstwo.
Oby spełniali obietnicę nowego auta co miesiąc :)
Poziom: 18
LI24RD_PL do Rascal dodano: 27.08.2015, 10:16
Własne malowanie to mogli by dodać :P
Przynajmniej kolorystycznie by się człowiek wyróżniał :P
Poziom: 14
dudinek_did dodano: 15.05.2015, 13:40
"Wiedźmin ma tylko jednego konia"

najlepszy tekst z całej recenzji :)
Poziom: 18
Wojtek Nieśpielak do dudinek_did dodano: 15.05.2015, 14:19
autor miał na myśli Płotkę oczywiście ;) ?
Poziom: 14
dudinek_did do Wojtek Nieśpielak dodano: 15.05.2015, 14:59
Płotka oczywiście przebija wszystkie wszystkie konie mechaniczne ;)
Poziom: 18
LI24RD_PL do dudinek_did dodano: 30.10.2015, 10:13
No i daje się ją tuningować :D

Komentarze (88 opinii) Skomentuj

Zobacz grę w Bazie gier

Project CARS

Project CARS
  • PEGI 3
  • Online
  • Świat: 08.05.2015
  • Europa: 08.05.2015
  • Polska: 08.05.2015
  • Gatunek: Wyścigi, Symulator wyścigowy
  • Liczba graczy: 1-16
  • Kontroler ruchu: nie
  • Obraz 3D: nie
Dodaj własną recenzję Oceń grę w Bazie gier

Trofea Chime Sharp (US)

Chime Sharp (US)
  • Platyna 1
  • Platyna 9
  • Platyna 5
  • Platyna 3
  • | Razem: 18

Reklama



Reklama

Miesięcznik PSX Extreme

Najnowsze w Bazie gier

zamknij [x]
Informujemy, że strona www.pssite.com korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.